فیس لیفت (Facelift) به ایجاد تغییرات بر روی بدنه و کابین(تزیینات) یک خودرو و ارائه محصولی بهتر و زیباتر از آن خودرو را می گویند، اما وقتی میگوییم فیسلیفت، انتظار داریم که خودرو سابق را با چهره بهتری ببینیم. به طور کلی، در سالیان اخیر رواج فراوان فیس لیفت در جهان بسیار مشهود است، چرا که بسیاری از خودرو سازان به این روند روی آورده اند و محصولات خود را دو تا سه سال پس از آغاز تولید و عرضه یک محصول جدید، ظاهرش را تغییر داده و بدین صورت خودرو با پلتفرم قبلی اما با ظاهری جدید را روانه بازار می کنند. در سالهای اخیر خودرو سازان داخلی هم در این زمینه فعال شدند و خودروهای سایپا X111، پارس تندر و سورن از فیس لیفت های موفق خودروسازان ایرانی به شمار می آیند، که به ترتیب تغییر یافته خودروهای پراید هاچ بک، رنو تندر و سمند هستند. خودرو ساینا یک فیس لیفت نسبتا ناموفق از خودرو تیبا بود که شرکت سایپا بعد از شش سال از عرضه ی تیبا آن را به بازار فرستاد. اما طراحی بسیار ضعیف قسمت عقب، عدم ارتقای کیفیت کابین و تغییر مختصر داشبورد باعث شده این روزها تمایل مشتریان به تیبا همچنان بیشتر از ساینا باشد. گیربکس ساینا اتومات را کمپانی بلژیکی Punch که در ابتدای سال ۲۰۱۶ تمام سهامش را به شرکت چینی Yinyi Group فروخت تولید کرده و از نوع CVT با چهار دنده است.
ساینا هاچ بک یا کوییک؟
روز دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵، طی مراسمی با حضور رئیس مجلس و وزیر صنعت و مدیرعامل سایپا از ساینا هاچ بک برای نخستین بار رونمایی شد. این خودرو که دو سال طراحی و ساختش طول کشیده، ارزان ترین محصول داخلی است که گیربکس اتومات دارد.
این خودرو همان فیس لیفت تیبا ۲ است که در ابتدا با کد ۲۱۲ در سایپا شناخته می شد ولی در حال حاضر سایپا نام کوییک را بر آن گذاشته است. دلیل انتخاب این نام برای این خودرو که سایپا طراحی و تولید آن را کاملا ایرانی می داند کمی عجیب است، چرا که این نام در ابتدا کلمه لاتین Quick به معنای سریع و تند را به ذهن متبادر می کند ولی سایپا این نام را هم ایرانی می داند و برای این ادعا مطالب زیر را می گوید:
کوییک نام طلایفهای از ایلهای کرد است که در منطقه ژاورود ساکنند.
کوییک، نام روستایی در استان هرمزگان است.
در استان کردستان و همچنین در شهر نقده نیز روستایی با این نام وجود دارد.
کوئیک نام تپهای باستانی متعلق به هزاره چهارم میلادی است که در شهرستان جوانرود و در نزدیکی روستایی با همین نام واقع شده است.
کوئیک به انجین ۱.۵ لیتری ۸۷ اسبی ساینا مجهز است و گیربکس ۵ سرعته دستی دارد، اما نسخه فول آن به گیربکس CVT و همچنین فرمان برقی مجهز خواهد بود. رینگ ۱۴۴ اینچی جدید، هشدار سرقت با بوق خودرو و بازشدن دربها در هنگام تصادف، از دیگر ویژگیهای کوییک هستند. سایپا کوییک در همه ابعاد از برادر دوقلویش، تیبا ۲، بزرگتر است. رینگها نیز یک سایز بزرگتر شده اما حجم باک تغییری نکرده است.
هنوز تفاوت تیپهای کوییک مشخص نشده، اما سایپا امکانات زیر را برای فولترین تیپ این خودرو درنظر گرفته است:
۲ ایربگ
سنسور باد تایر/سنسور عقب
دکمههای چندکاره روی فرمان
ورود بدون کلید/استارت دکمهای
بالابربرقی جلو و عقب/شیشههای دودی عقب
ترمز ضدقفل/توزیع نیروی ترمز/ترمز کمکی
کنترل پایداری/کروز کنترل/محدودکننده سرعت
هشداردهنده سرعت بالای ۱۳۰ کیلومتربرساعت
ایموبیلایزر/قفل مرکزی/سیستم هشدار سرقت با بوق خودرو
مانیتور ۷ اینچی لمسی/نویگیشن/بلوتوث/پورت USB/دوربین عقب
مهشکن جلو و عقب/دیلایت/تنظیم دستی ارتفاع چراغهای جلو/چراغ بدرقه
تنظیم برقی صندلی راننده/تنظیم برقی آینههای جانبی/قابلیت نصب صندلی کودک
قفل اتومات دربها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر برساعت/بازشدن قفل دربها هنگام تصادف
سایپا کوییک احتمالا در نیمه اول ۹۶ و با قیمتی حدود ۳۱ میلیون تومان برای گیربکس دستی و همچنین حدود ۳۶ میلیون تومان برای گیربکس اتومات عرضه میشود.